Οι επιπτώσεις του χλωρίου στο πόσιμο νερό

Δυστυχώς αυτό που μας έσωσε από παλαιότερες ασθένειες όπως η χολέρα, γαστρεντερίτιδα κλπ, έρχεται σήμερα να μας καταδικάσει σε πολύ μεγαλύτερες ασθένειες.

Μερικές από αυτές τις ασθένειες είναι καρδιοπάθειες, επάρατη ασθένεια, νεφρικές παθήσεις και σε πολλές άλλες εκφυλιστικές ασθένειες. Το χλώριο, όπως έχει αποδειχθεί πλέον, όταν μπαίνει στο νερό ενώνεται με διάφορα οργανικά και δημιουργεί πολλές επικίνδυνες ενώσεις όπως το χλωροφόρμιο που ευθύνονται κατά μεγάλο ποσοστό στη δημιουργία των ανωτέρω ασθενειών. Αλλά και στη περίπτωση που δεν υπάρχουν οργανικά για να ενωθεί και να δημιουργήσει αυτές τις ενώσεις, δυστυχώς όταν πίνουμε χλωριωμένο νερό δημιουργούνται μέσα μας αυτές οι επικίνδυνες χημικές ενώσεις.

Η GREEN PEACE αναφέρει στο περιοδικό που εκδίδει “ΧΛΩΡΙΟ – ΘΑΝΑΤΟΣ ΣΕ ΜΙΚΡΕΣ ΔΟΣΕΙΣ”: τουλάχιστον 177 οργανοχλωριωμένες ενώσεις έχουν ανιχνευθεί στο αίμα, στο σπέρμα, το μητρικό γάλα και σε άλλα μέρη του σώματός μας με αποτέλεσμα να δημιουργούνται στον άνθρωπο, καρκίνος, αποβολές, βλάβες στο συκώτι και τα νεφρά, προβλήματα στην αναπαραγωγή και την γονιμότητα, νευρικές παθήσεις, βλάβες στο ανοσοποιητικό σύστημα κ.λ.π.

Οι Times της Ν. Υόρκης δημοσίευσαν τα συμπεράσματα της έρευνας του μεγάλου επιστήμονα Joseph Price: “Τo χλώριο είναι ο μεγαλύτερος παράγοντας που οδηγεί σε αναπηρίες και επίσης είναι ο φονιάς των τελευταίων χρόνων. Είναι ένα ύπουλο δηλητήριο. Η χλωρίωση του νερού στις πόλεις είναι ο κύριος παράγοντας σκλήρυνσης των αρτηριών, καρδιοπαθειών, καρδιακών προσβολών, επάρατης ασθένειας και άλλων εκφυλιστικών ασθενειών”.

Το χλώριο δε το αποβάλλει ο οργανισμός μας αλλά συσσωρεύεται και μένει σε διάφορα μέρη του σώματός μας για μια ζωή με τις τελευταίες δε έρευνες των πανεπιστημίων Winsconsin και Harvard, δεν μένει καμία αμφιβολία για την επικινδυνότητα του.

Spread the love
Call Now Button
camelot-water-filters