Η Κύπρος στις 4 χώρες της ΕΕ χωρίς πόσιμο νερό βρύσης

Μια από τις 4 μόλις χώρες τη Ευρωπαϊκής Ένωσης και από τις 187 παγκόσμια που δεν είναι ασφαλές και πόσιμο το νερό βρύσης είναι η Κύπρος.

Σύμφωνα με την Βρετανική Daiy Mail και την Εταιρεία Globehunters, η Κύπρος μαζί με την Βουλγαρία, τη Λετονία, και την Ρουμανία βρίσκεται στην μικρή λίστα των Ευρωπαϊκών χωρών που δεν έχουν πόσιμο νερό βρύσης.

Παγκόσμια, η λίστα γιγαντώνεται και συγκαταλέγονται σε αυτήν χώρες όπως η Αλβανία, η Βραζιλία, η Τουρκία, η Αίγυπτος, τα νησιά Φίτζι, οι Μαλδίβες, το Κατάρ, τα Σκόπια και συνολικά 187 χώρες.

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ, υπάρχουν 187 χώρες στον κόσμο όπου το νερό βρύσης θεωρείτε ανασφαλές, με αποτέλεσμα πολλές φορές ακόμα και θανατηφόρες λοιμώξεις.

Το νερό της βρύσης είναι πιο ασφαλές στον ανεπτυγμένο κόσμο, στην Βρετανία, στον Καναδά, στην Αυστραλία, στην Νέα Ζηλανδία, στην Βόρεια και Δυτική Ευρώπη, στις ΗΠΑ και στην Ιαπωνία.

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, εκτιμάται ότι περίπου 842.000 άνθρωποι πεθαίνουν κάθε χρόνο από διάρροια ως αποτέλεσμα μη ασφαλούς πόσιμου νερού, αποχέτευσης και υγιεινής των χεριών.

Spread the love
Call Now Button
4-camelot-water-filters